Terapeutska masaža

Terapeutska masaža
Terapeutska masaža

Trpite bolove u vratu, leđima, mišićima? Puno vremena provodite za kompjuterom ili volanom? Terapeutska masaža je rešenje za Vas. Intezivnijim pokretima otklanja napetost. Oporavlja. Nazivaju je još i medicinska masaža.

Kada se preporučuje terapeutska masaža?

Terapeutska masaža se preporučuje kod bolova u leđima i vratu nastalih od nepravilnog sedenja (za kompjuterom ili volanom), nošenja tereta i sl. Bol u leđima je najčešći razlog zbog koga idemo kod lekara, a preko 80% odraslih osoba ima bol u ledjima.

Preporučuje se i za opuštanje mišića, kontrolu visokog krvnog pritiska, povećanje fleksibinosti i pokretljivosti zglobova, brži oporavak posle sportskih povreda ili operacija. Preporučuje se i kao deo fizikalne terapije (uz saglasnost lekara).

Koji su benefiti terapeutske masaže?

 • Smanjuje bolove u vratu i ramenima,
 • Poboljšava cirkulaciju,
 • Smanjuje stres i napetost,
 • Opušta mišiće,
 • Poboljšava raspoloženje,
 • Poboljšava spavanje,
 • Smanjuje krvni pritisak,
 • Zateže kožu,
 • Poboljšava tonus mišića,
 • Povećava produktivnost i koncentraciju,
 • Smanjuje glavobolju,
 • Ubrzava metabolizam,
 • Ispušta endorfin (prirodni lek protiv bolova),
 • Ojačava imuni sistem,
 • Poboljšava držanje

Kako izgleda terapeutska masaža?

Terapeutska masaža je umerenog inteziteta. Pritisak je negde je između relax masaže i sportske masaže. Naravno, terapeut će je prilagoditi Vašim zahtevima i zdravstvenom stanju. Ukoliko prvi put dolazite na terapeutsku masažu preporučuje se parcijalna masaža u trajanju od 30 minuta sa fokusom na regiju gde problem postoji (leđa i ramena i vrat ili noge). Pored parcijalne opcija je i terapeutska masaža celog tela u trajanju od 60 minuta.

Kada se terapeutska masaža NE preporučuje?

Terapeutska masaža se preporučuje svima, naravno ukoliko je izvodi stručni terapeut. Pogodna je i za trudnice i upravo one dosta koriste ovu masažu za bolove u leđima. Ne preporučuje se ukoliko imate proširene vene i srčane probleme. Masaža se ne preporučuje kod maligniteta, tromboze, upale tkiva, rana.

Da li je potrebna neka posebna priprema?

Ne. Vaše je da se opustite i prepustite. Posebna priprema ne postoji. Važno je da sa terapeutom pre masaže razgovarate o svom zdravstvenom stanju kao i o preferencijama (osetljivi ste na bol i pritisak, golicljivi ste i sl.).

Dođite na vreme, isključite mobilni telefon. Razgovor sa terapeutom je OK, ali je mnogo bolje da se opustite i uživate bez ometanja. Ukoliko imate neke zamerke odmah ih uputite terapeutu, kako bi mogao u toku masaže da se prilagodi Vašim potrebama.

Nakon masaže potrebno je da pijete dosta vode, a nakon nekih masaža moguća je i upala mišića koja nestaje 24-48h nakon masaže. Upala nastaje kao i kod treninga, pokrenuli smo mišiće koji su bili uspavani. Sve ovo će Vam terapeut napomenuti i nakon masaže.

Terapeutska masaža – ne trpite bol i napetost u mišićima

Pravi izbor kod bolova u leđima i vratu je terapeutska masaža.

Intezivnijim pokretima otklanja se napetost u mišićima najčešće u ramenom i vratnom delu, uklanjanju se čvorići koji nastaju gomilanjem mlečne kiseline u mišićima.

Ova masaža se preporučuje osobama koji dugo sede za računarom.

Terapeutska masaža celog tela je naša preporuka (trajanje 60 minuta). Ali možete izabrati i parcijalnu masažu (u trajanju od 30 minuta), u tom slučaju radi se masaža leđa, masaža vrata i ramena ili masaža nogu (ili već deo tela gde imate problem).

Parcijalna terapeutska masaža 30min – 2200 rsd         Terapeutska  masaža celog tela 60min – 3300 rsd

U ponudi su i terapeutska masaža u trajanju od 45min i 90min.

Specijalna akcija – NE TRPITE BOL U LEĐIMA I VRATU! Kako bi se telo oporavilo potrebno je par tretmana, poboljšanje ćete videti i posle prve masaže ali je ipak potrebno par vezanih masaža za oporavak. Zato mi častimo – terapeutska masaža leđa 4 + 1 GRATIS (zakažite 5 vezanih parcijalnih terapeutskih masaža leđa u periodu od mesec dana i jednu masažu dobijate gratis)!

Zakažite Vašu masažu ili naručite vaučer TERAPEUTSKA masaža na DAR na:  064 163 6789

p.s. Kao vaučer možete koristiti i akciju 4+1 gratis, uslov je da se masaže zakažu u okviru mesec dana. Obradujte nekoga sa čak 5 masaža!

Terapeutska masaza/parcijalna
rsd220030min

Ublažuje i otklanja
bolove u mišićima
Masaža leđa, vrata i ramena
ili masaža nogu

Specijalna akcija
4+1gratis

Zakažite 5 vezanih parcijalnih
terapeutskih masaža u periodu
od mesec dana
i jednu masažu dobijate gratis!

Zakažite Vašu terapeutsku masažu odmah!

July 2024
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4