Back to school – roditelj mora da smanji stres!

Back to school – roditelj mora da smanji stres!

Približava se 1 Septembar i vreme je za pripreme za početak nove školske godine. I kao i svaki početak nosi sa sobom kako lepe stvari tako i malo promena zbog kojih i roditelj i dete osećaju stres, brigu i uznemirenost.

Vaše dete je uzbuđeno ali i pomalo uplašeno i postavlja milion pitanja u vezi sa školskim aktivnostima i rasporedom. Deca jedva čekaju da ispričaju drugarima letnje avanture ali počinju i da se pripremaju da mora da budu mirni nakon dugog raspusta.

Priznaćete da je raspust bio super zabavan, bez planova i jurnjave, malo kod babe i dede, uživanje na moru i bazenima, kao i češće druženje sa prijateljima i porodicom.

Ali vreme je da se ponovo vratite u rutinu, organizaciju i rasporede, vođenje dece u školu, pakovanje užine, a onda i vannastavne aktivnosti.

A da li ste sve pripremili? Novi školiski ranac, nabavka knjiga i pribora, nove odeće i patika jer je dete sve prepreraslo za 2 meseca raspusta. I ostale sitnice koje samo njima padaju na pamet a uopšte im ne trebaju. Plus da ne pominjemo ozbiljan udarac na novčanik.

Skoro 55% roditelja školske dece zbog svih obaveza osećaju stres i napetost, ali i uznemirenost kako će detetu biti u školi. Da li će se lepo slagati sa drugarima, da li će se svideti učiteljici ili nastavnici, da li će uspeti da na vreme izvršava sve zadatke i imati dobre ocene u školi. Zbog tolike brige za naše mladunce preko 33% roditelja oseća ozbiljnu anksioznost.

Veoma je važno da vi kao roditelj smanjite stres i nervozu, kako biste bili u stanju da pomognete Vašem mališanu da se izbori sa promenama i lakše i lepše odrastanje.

Jedan od najboljih načina za to je relax antistress masaža ili možda ipak jača terapeutska masaža. Pronađite malo vremena za sebe jer samo ako sebi pomognete moćićete i drugima.

Pored masaže za koju garantujemo da će vas preporoditi i vratiti vam kontrolu nazad u vaše ruke, omogućićemo vam i da malo uživate u tišini ili nekoj laganoj muzici.

Možete sebi olakšati ovaj period i time što ćete napokon imati malo vremena da sredite i organizujete kuću i stvari. Da na miru popijete kafu, pročitate novine ili čak i neku knjigu. Ili da popunite svoj planer i kalendar.
I da mozda jedan dan sebe častite ručkom sa partnerom ili prijateljima. A možete ponekad i da pojedete nešto što ima antistresno dejstvo kao što su avokado, badem limun ili crna čokolada i onda navalite na domaće zadatke.

Ali prvo masaža, zaslužili ste, roditelj ste!

Zakažite vašu masažu online putem sajta ili telefonom na 064 163 6789.

Dobrodošli u Kuću masaže!

P.S. Samo za umorne roditelje dajemo 50% popusta na prvu masažu!