Učestale glavobolje – lečenje pomoću masaža

Lečenje glavobolje pomoću masaža

Glavobolja ili cefalagija podrazumeva bol u glavi koja može biti povremena ili trajna, retka ili učestala, lokalizovana ili difuzna. U 90% slučajeva nije znak neke opasne bolesti, već je samo simptom nekog blagog poremećaja koji se relativno lako može otkloniti.

Od glavobolje pati oko 20% ljudske populacije, češće od povremene nego od trajne. Učestalost glavobolje zavisi od godina čoveka (najčešća je u životnoj dobi od 25 do 65 godina), od pola (žene češće pate od glavobolje), od životne sredine (urbana populacija češće boluje od glavobolje) i od zanimanja (od glavobolje najčešće boluju osobe koje rade u zatvorenim prostorijama i rade posao koji zahteva dugo sedenje, stres, fizički napor i konstantnu koncentraciju).

Česte glavobolje Vas sprečavaju da normalno funkcionišete, često Vam skraćuju dan, mogu da utiču negativno na ljudske odnose i da ugroze posao. Lečenje glavobolje masažom Vam zaista može pomoći da se rešite napetosti, bolova i propratnih problema koji idu uz njih.

Masaža je jednostavna i prirodna metoda, najstariji i najjednostavniji način lečenja i primenjuje se i za lečenje glavobolje, kod otklanjanja bolova različite etiologije (porekla), a služi i kao prevencija. Masaža kod glavobolje deluje pozitivno time što ubrzava krvnu i limfnu cirkulaciju, relaksira muskulaturu, smanjuje spazam mišića i deluje i na nervni sistem.

Masaža se primenjuje  za lečenje glavobolje i kod odraslih osoba i kod dece, kada su u pitanju:

glavobolja kod visokog pritiska,
glavobolja kod niskog pritiska,
glavobolja od stresa,
glavobolja od umora,
glavobolja od dugog sedenja,
glavobolja od bolova u vratu ili leđima,
glavobolja u potiljku,
glavobolja koja traje danima, migrena,
nesanica,
išijas itd.

Danas je terapijsko dejstvo masaže nesporno i uspešno se koristi za lečenje glavobolje, jer medikamentna terapija može imati štetno propratno dejstvo, a masaža ne.

Vaša Kuća Masaže Vam za lečenje glavobolje preporučuje svoje usluge:

Aromaterapija

Refleksologija

Relaks masaža

Terapeutska masaža

Sportska masaža

Zakažite prvu terapiju i uverite se da Vam možemo pomoći da se rešite bolova!
Zakažite online: https://kucamasaze.rs/zakazite-online/
Zakažite telefonom: 064 163 6789

Vaša Kuća Masaže
Vojvode Bogdana 32, Zvezdara

P.S. Pratite nas i na društvenim mrežama, jer mora neko da vas podseća da mislite i na sebe!

Instagram @kuca_masaze
Facebook: Kuća Masaže